December
22

Vit jul – Digital tipspromenad

Varmt välkommen att tillsammans i familjen eller med dina kompisar gå tre digitala tipsslingor. Du behöver ha en telefon med tillgång till internet och GPS. Packa fikakorgen och ta med familjen ut. För att hitta tipsslingan behöver du gå in på följande sida med din telefon när du befinner dig på vid en av startpunkterna:
https://play.gpsquiz.com

Du hittar startpunkterna här:
Vit jul - en tipsslinga på ca 2 km i skogsmiljö. Start på parkeringen vid Sidsjö vårdcentral - tänk på att inte parkera på den parkeringen när vårdcentralen är öppen
Vit jul 2 - en tipsslinga i gatumiljö, knappt 3 km. Start vid scoutlokalen Hällan på Södermalmsgatan 40
Vit jul 3 - en tipsslinga runt Sidsjön, drygt 3 km. Start vid anslagstavlorna vid parkeringen vid Sidsjövägen i närheten av ICA

När ni står på en startplats och går in på https://play.gpsquiz.com hittar ni åt tipsslingan. Man anger lagnamn och en mailadress och sedan startar man igång. För att se första frågan kan man behöva zooma ut kartan för att se ett större område. När en fråga sedan är besvarad kommer du kunna se vart nästa fråga är.

Om din GPS tycker att du befinner dig på en annan plats än där du tror att du är och frågan finns kan du prova att ladda om hemsidan.

——
Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket alkohol och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där och gör julen till barnens högtid. Kampanjen Vit jul behövs – var med och hjälp oss att sprida budskapet. Tillsammans gör vi skillnad för barnen.

Information

Datum och tid:
22 december klockan 00:00 - 09 januari klockan 00:00
Adress:
Södermalmsgatan 40, 85241 Sundsvall
Kontaktperson:
Katarina Funninghallan@nsf.scout.se
Organisation:
NSF
Arrangörens namn:
Hällans Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Föranmälan krävs:
Nej

Ge en gåva, du kan göra skillnad

När du ger en gåva till Vit jul bidrar du till jullovsaktiviteter för tusentals barn och unga i hela Sverige.

Ge en gåva