Frågor och svar om gåvor från företag

Hur mycket måste en företagsgivare skänka?

Det är upp till företagsgivaren själv att bestämma storleken på sin gåva. En vanlig Vit jul-gåva från ett företag brukar ligga mellan 5 000 och 10 000 kr. För 10 000 kr kan vi exempelvis arrangera 10 mysiga och roliga julaftonsaktiviteter. 

 

Finns det något vi kan läsa innan vi bestämmer oss?

Informationsbladet kan du som ambassadör ge till din företagskontakt. Där finns även kontaktuppgifter till Patrik Haggren som ansvarar för kontakten med Vit juls företagsgivare. Företaget är välkommet att höra av sig om de har ytterligare frågor.

Informationsbladet hittar du här: Vit juls företagsprospekt 2018

 

Vad får vi som företag om vi stödjer kampanjen/insamlingen?

Som företagsgivare får företaget ett tackpaket som informerar om ett de gett en gåva. Paketet innehåller:

  • Bilder/banners att lägga upp på företagets webbsida och sociala medier
  • Ett fysiskt diplom
  • Företagets varumärke i form av loggan kommer att synas på webbsidan vitjul.se/foretag. Där vi samlar alla våra företagsgivare.
  • Företaget får också ha med sin logga i en tackannons i tidningen Accent som når 30 000 personer.

 

Vad i Vit jul-kampanjen är det som behöver finansieras?

Vit juls aktiviteter bygger på ideellt aktiva över hela landet, de drar helt klart det största lasset. För att dessa eldsjälar ska kunna genomföra alla de aktiviteter som ingår i årets kampanj krävs dock finansiering för hyra, aktiviteter, inköp av materiel m.m.

 

Hur många aktiviteter genomför ni?

Förra året anordnade vi 271 aktiviteter som nådde över 10 700 barn och unga. Från julpyssel och pepparkaksbak till LAN och filmkvällar. Vit jul-aktiviteterna, som arrangeras av lokala eldsjälar inom IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund, var utspridda i 77 av Sveriges kommuner.

 

Kan vi få sälja något där pengarna går till kampanjen – och få hjälp av IOGT-NTO-rörelsen med kommunikation/marknadsföring?

I Vit jul-kampanjen är det framför allt gåvor som företag kan bidra med som är i fokus. Vill företag skänka en del av sin vinst av en specifik produkt eller av delar av sin verksamhet vill vi gärna ha en dialog om detta. Här kan de också kontakta Patrik Haggren för mer information.

 

Kan vi få material som vi kan sätta upp i våra butiker?

När företaget väl har gett sin gåva hjälper vi gärna till att göra ställningstagandet synligt i den utsträckning vi har möjlighet till och också i relation till den enskilda gåvan. Patrik Haggren, ansvarig för företagsgivare, kommer också att ta en personlig kontakt med er företagskontakt när företagsgåvan inkommit för att se hur vi på bästa sätt kan hjälpas åt att berätta om deras val att stötta Vit jul-kampanjen.