Lilla Fruntimret / konstnären Gunilla Dahlgren

Konstnären och författaren Gunilla Dahlgren är, genom sin välkända karaktär Lilla Fruntimret, ambassadör för Vit jul 2017! Med sina teckningar och träffsäkra texter vill hon inspirera fler att skippa alkoholen under julen.

Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att bli Vit jul-ambassadör. Som mormor och farmor är jag ju en viktig del i mina barnbarns julfirande. Jag vill att de ska få med sig fina julminnen, säger Gunilla.

Lilla Fruntimret kommer att bidra med teckningar och kåserier till Vit juls adventskalender. Varje söndag från första till sista advent publiceras Lilla Fruntimrets bilder och tankar om julen på Vit juls Facebooksida. Unika bilder ritade speciellt för Vit jul – detta vill du inte missa!

Gunilla Dahlgrens kluriga kåserier vänder sig direkt till mor- och farföräldragenerationen; några som är otroligt viktiga och har stort inflytande i hur barnfamiljer väljer att fira jul och ta vara på jultraditioner.

 

Om Lilla Fruntimret / konstnären Gunilla Dahlgren

Aktiv sedan 1970 Har sedan 1970 gett ut 5 barnböcker och ytterligare 18 böcker med bilder och kåserier. Gunilla & Lilla Fruntimret Hennes alter ego Lilla Fruntimret "föddes" redan på 50-talet. Hemsida www.lillafruntimret.se

Missa inte Lilla Fruntimrets adventskalender!

Varje söndag i advent kommer vi bjuda på en ny Lilla Fruntimret-illustration på Vit juls Facebooksida. Bilderna är specialritade unikt för Vit jul är precis så härligt vardagskluriga som bara Lilla Fruntimret kan vara!

Följ Vit jul på Facebook!