En farmors funderingar kring julen - Vit Jul

En farmors funderingar kring julen

– träffsäkra betraktelser från Lilla Fruntimret

En farmors funderingar kring julen

Julen närmar sig och vår ambassadör Gunilla Dahlgren och hennes alter ego Lilla Fruntimret bjuder på träffsäkra funderingar från den äldre generationen.

Varje söndag fram till jul får du på vår Facebooksida ta del av Lilla Fruntimrets betraktelser om barnens högtid – julen – och de traditioner vi har kopplade till alkohol. Roligt, ironiskt och med en liten utmanande twist på slutet…

Vad tänker du om Lilla Fruntimrets funderingar och om mor- och farföräldrars roll i barnens julfirande?

Vilken roll tycker du att farmor och farfar eller mormor och morfar spelar i barnbarnens liv – och hur påverkar de våra jultraditioner?

Sprid gärna vidare och prata med släkt och vänner.

”Som mormor och farmor är jag ju en viktig del i mina barnbarns julfirande. Jag vill att de ska få med sig fina julminnen.”

/Gunilla Dahlgren, skapare av Lilla Fruntimret och ambassadör för Vit jul 2017

Öppna upp för samtal!

Att skippa alkoholen är ett sätt att ge ALLA barn en härlig jul. Med dessa färdiga sociala medie-bilder kan du på ett enkelt sätt ta upp frågan om ett vitt julfirande och mor- och far-föräldrars roll.

Från dator

Högerklicka på bilden och välj ”Spara bild som…” och välj var på datorn du ska spara bilden. Markera sedan textförslaget under bilden och kopiera texten genom att trycka Ctrl+V eller högerklicka och välj ”Kopiera” (om du inte vill skriva en egen text till inlägget, förstås!). Logga in på ditt sociala medie-konto, lägg upp bilden och kopiera in texten. Publicera!

Från mobil

Kopiera textförslaget under bilderna. Tryck på bilden du vill dela och håll kvar tills du får upp alternativmenyn, välj ”Dela” och välj sedan vilket sociala medie-konto du vill använda. Klistra in det kopierade textförslaget genom att trycka och hålla kvar där vill placera texten. Välj ”Klistra in”. Publicera!

Textförslag till sociala medier:

Jag funderar en del på mor- och farföräldrars roll i hur jultraditioner upprätthålls – och i synnerhet vilken roll de har i barns julfirande. Om mormor eller farmor bestämmer att julen ska bli alkoholfri, blir det då så?

”Som mormor och farmor är jag ju en viktig del i mina barnbarns julfirande. Jag vill att de ska få med sig fina julminnen.” Så säger Gunilla Dahlgren som ritar Lilla Fruntimret. Jag tycker att det är viktigt att även den äldre generationen vill vara med och ta ansvar för att julen vara barnens högtid – att den ska handla om omtanke och julmys och inte om alkohol. Vad tycker du?

Missa inga Lilla Fruntimret-betraktelser

- följ Vit jul på Facebook! Varje advent släpper vi en ny klurig och träffsäker adventshälsning från Lilla Fruntimret.

Följ Vit jul på Facebook!

Ju fler vi är desto starkare är vår röst!

Genom att skriva under så markerar du att du skippar alkoholen och vill vara med och kämpa för att julen ska vara barnens högtid. Tillsammans gör vi julen till barnens högtid!

Har du ännu inte skrivit under?

Gör som 16508 andra, ta ställning för en vit jul!

Ta ställning för en vit jul här!

TACK!

Tack för att du skippar alkoholen och är med och kämpar för att göra julen till barnens högtid – du är en superhjälte!