Var med och ge barnen en vit jul

Ge en Vit jul-gåva

Jul i en trygg miljö, tack vare er

Vit jul är en kampanj från IOGT-NTO-rörelsen som syftar till att erbjuda barn och unga en trygg plats, fri från alkohol. Under jullovet genomför våra föreningar och kårer aktiviteter över hela landet dit alla barn är välkomna.

Sedan 2007 har vi träffat tiotusentals barn som kommit hit för att leka och ha kul, träffa kompisar, spela spel eller prata med en vuxen. För det barn som lever med någon typ av alkoholproblematik i familjen betyder det extra mycket att få komma hemifrån en stund.

För att kunna genomföra aktiviteterna samlar vi in pengar, och ert bidrag behövs. Genom en gåva från ert företag, eller som en julklapp till era anställda, kan ni vara med och se till att fler barn får fira jul på det sätt som det borde vara.

Som tack för ert bidrag får ditt företag ett diplom, en bild att använda till er mejlsignatur eller på er hemsida, och ett stort tack i IOGT-NTO:s medlemstidning, Accent.

Ge en Vit jul-gåva

För att ett barn ska kunna delta i en Vit jul-aktivitet hos oss behövs ungefär 250 kronor. Ju mer vi kan samla in, desto fler får chansen att delta.

Hur er gåva gör skillnad:

2 500 kr

Vit jul-aktiviteter för 10 barn

5 000 kr

Vit jul-aktiviteter för 20 barn

12 500 kr

Vit jul-aktiviteter för 50 barn

En Vit jul-aktivitet kan innehålla:

  • Julbord
  • Pepparkaks- och lussekattsbak
  • Julbad på badhuset
  • Uppesittarkväll med film
  • Julpyssel
  • Spelkväll
  • Fotbollsturnering
  • TV-spel
  • Bowling och biljard
  • Julfest med must, tomte och julklappar

Vit juls huvudsponsorer 2019

Sverigekarta

Vi finns i hela Sverige!

Alla barn har rätt till härliga julminnen, därför anordnar vi jullovsaktiviteter i hela landet.

”I Karlshamn hade vi en heldag på Kreativum. Vi fick välja mellan 170 olika prova på-stationer med tekniska experiment. Man kunde till exempel testa Mindball, upptäcka skogen, stjärnor och planeter.”

– Sebastian, 11 år

Aktiviteter som passar alla

”Vi försöker alltid få till aktiviteter som passar alla barn. De barn som har det tufft hemma får en chans att träffa andra barn i en liknande situation, men också barn som inte har alkoholproblem i familjen. Vi berättar om IOGT-NTO-rörelsen i början av dagen, men sedan är det fokus på själva aktiviteten, och på att göra något roligt tillsammans. Genom Vit jul vill vi visa på den positiva gemenskapen. En plats att ha kul och träffa nya vänner.”

– Per-Yngve Svensson, Vit jul-arrangör, Blekinge

Vill du veta mer om hur du kan engagera dig? Kontakta mig

Peter AsplundPeter Asplund
Partnerskapsansvarig
peter.asplund@iogt.se
0733-72 62 08

Var med och bidra till en vitare jul

En gåva från ert företag gör skillnad. Ni öppnar dörren till en jul, och en framtid, som alla barn förtjänar.

Ge en Vit jul-gåva