För medlemmar

 

Välkommen till Vit jul 2018!

Som medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund är du del av en folkrörelse som samlar tiotusentals medlemmar över hela Sverige. Under Vit jul-kampanjen ser vi förbundens medlemmar som självklara ambassadör för Vit jul-kampanjen.

Ta ställning för barnen!

Genom att skriva under Vit juls ställningstagande:

Julen är barnens högtid. Därför firar jag en vit jul och vill få fler att göra detsamma

Tar du ställning för barn och ungas rätt att få fira jul i en trygg omgivning. Samtidigt inspirerar du vuxna i din närhet att fundera över alkoholens roll under julfirandet. Dela ditt ställningstagande på Facebook för att sprida budskapet till så många som möjligt!

Som tack för att du tagit ställning får du en heders-Peppis som du kan sätta på din profilbild på Facebook.

 

 

 

När du tagit ställning har du dessutom klarat ett av våra ambassadörs utmaningar. Läs mer om Vit juls ambassadörskap här.

Genom ditt och andra medlemmars engagemang kan vi tillsammans göra skillnad för barn som känner ensamhet och otrygghet under jullovet. Varje enskild medlem som bidrar är ovärderlig.

Påbörja ditt ambassadörskap genom att ta ställning här!

Vill du ha material för att vara ute och prata om kampanjen?

Du beställer det snabbt och enkelt här mellan vecka 45-51.

 

Material för att sprida Vit jul på sociala medier, affischmallar och grafiska element finns här.

Vit jul-aktiviteter

Vad är en Vit jul-aktivitet?

Inom ramen för Vit jul arrangerar ni medlemmar en massa aktiviteter runt om i landet så att den som inte vill eller kan vara hemma under jullovet har någonstans att ta vägen. Aktiviteterna blir trygga frizoner i en tid då skolan, förskolan och de flesta fritidsaktiviteter tagit paus. Vill du veta mer? Läs mer om hur en Vit jul-aktivitet kan se ut här.

Du kan söka bidrag

Är det så att ni behöver bidrag för att kunna arrangera aktiviteten? Ni kan enkelt söka aktivitetsbidrag. Du läser mer om hur du gör här.

 

Tips på planering och marknadsföring

Nästa steg blir att planera din aktivitet och sprida information om den så att den blir riktigt lyckad. Det kan till exempel vara bra att tänka på hur du göra för att nå dem du tror skulle vara intresserade av aktiviteten. Behövs något till aktiviteten som ett företag skulle kunna hjälpa till att sponsra med? Det finns olika saker som kan vara bra att tänka på på vägen och vi har därför samlar massor av tips här.

 

Datum för aktivitetsbidrag 2018

  • Ansökan aktivitetsbidrag: 2/10-25/11
  • Aktiviteter ska genomföras 21/12 2018 – 6/1 2019
  • Redovisning: senast 20/1 2019