För medlemmar - Vit Jul

För medlemmar

 

Välkommen till Vit jul 2018!

Tack för ditt engagemang! Eldsjälar som du bidrar till att Vit jul fortsätter växa, fler vuxna minskar sin alkoholkonsumtion och fler barn och unga får möjlighet att delta i mysiga och roliga Vit jul-aktiviteter.

Datum aktivitetsbidrag 2018

  • Ansökan aktivitetsbidrag: 2/10-25/11
  • Aktiviteter ska genomföras 21/12 2018 – 6/1 2019
  • Redovisning: senast 20/1 2019

 

 

Så här går det till:

Vit jul-kampanjen handlar om att:

  • Vi går ut och träffar människor, berättar om kampanjen och uppmanar vuxna att skriva under Vit jul-ställningstagandet. Den som gör det får en peppis-pin och information om hur man kan gå vidare i sitt engagemang.
  • Föreningar, distrikt eller nätverk ordnar Vit jul-aktiviteter för barn och unga under jullovet.
  • Vi sprider information om kampanjen, berättar om aktiviteter och hur många som tagit ställning för en vit jul i våra kanaler.

Ställningstagande 2018:

Julen är barnens högtid. Därför firar jag en vit jul och vill verka att få fler att göra detsamma.

Ställningstagandet

Medlemmar i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund uppmanas att skriva under ställningstagandet på startsidan på vitjul.se även 2018.

Ställningstagandet visar hur många vi är – totalt sett – som är med och kämpar för att barn ska få en tryggare och mysigare jul. Det finns en kraft i att hela nykterhetsrörelsen kliver fram och markerar att vi är många och att det här är en viktig fråga för oss. Vi är alla med och skapar fina julminnen – och det ska vi visa! Det är så vi på sikt förändrar normen och traditionerna kopplade till julfirandet.

Vill ni ha material för att vara ute och prata om kampanjen kan ni beställa material mellan vecka 45-51 här

Vit jul-aktiviteter

Vad är en Vit jul-aktivitet?

Inom ramen för Vit jul arrangerar ni medlemmar en massa aktiviteter runt om i landet så att den som inte vill eller kan vara hemma under jullovet har någonstans att ta vägen. Aktiviteterna blir trygga frizoner i en tid då skolan, förskolan och de flesta fritidsaktiviteter tagit paus. Vill du veta mer? Läs mer om hur en Vit jul-aktivitet kan se ut här.

Du kan söka bidrag

Är det så att ni behöver bidrag för att kunna arrangera aktiviteten? Ni kan enkelt söka aktivitetsbidrag. Du läser mer om hur du gör här.

Tips på planering och marknadsföring

Nästa steg blir att planera din aktivitet och sprida information om den så att den blir riktigt lyckad. Det kan till exempel vara bra att tänka på hur du göra för att nå dem du tror skulle vara intresserade av aktiviteten. Behövs något till aktiviteten som ett företag skulle kunna hjälpa till att sponsra med? Det finns olika saker som kan vara bra att tänka på på vägen och vi har därför samlar massor av tips här.

Kontakta oss gärna!

info@vitjul.se

Tillsammans ser vi till att fler barn får en fin jul, så tack för att just DU engagerar dig!