Sprid en Vit Jul!

Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där och gör julen till barnens högtid. Kampanjen Vit jul behövs – var med och hjälp oss att sprida budskapet. Tillsammans gör vi skillnad för barnen.

Kika in i Vit juls gåvoshop

Stöd Vit juls arbete med att ge fler barn och unga möjlighet att delta i roliga och utvecklande fritidsaktiviteter.

I Vit juls gåvoshop finns riktigt fina anteckningsböcker att ge bort eller kanske skriva julrim i. Oavsett om man köper en sådan, ett gåvobevis eller ett fint textil-set från Sveriges äldsta linneväveri, så bidrar man till att fler barn får göra roliga saker och utvecklas tillsammans med trygga nyktra ledare. När andra stänger så öppnar vi vår dörr lite extra, för alla barn men särskilt för dem som behöver det!

Läs mer på vitjul.se

Anteckningsbok

Vit jul + POPBOX = SANT

POPBOX utmanar normen kring ”lämplig” dryck för vuxna. Ett sätt att enkelt testa massa spännande drycker, utan att du själv behöver hitta dem! Dessutom stödjer ditt köp en drogfri verksamhet för ungdomar – i år i samarbete med Vit jul!

Vi har tagit fram en kollektion av 4 boxar för en sprudlande jul. Din box kommer med Postnord för att vara säkra på att kunna täcka in hela långa landet! Det brukar ta ett par dagar från att vi skickar tills du kan hämta upp din POPBOX.

Läs mer på vitjul.se / popbox.nu

Bild för Facebook
Bild för instagram

Vit juls logotyp

Använd gärna Vit Juls logotyp när du delar oss i Sociala medier. Klicka på den logotyp du vill ha i större format och spara sedan ned den.

Vit jul, en podcast från Junis

En alldeles underbar idyllisk familjehögtid – eller en tid med oro och ont i magen, julstress och julklappshets? I Vit juls podd lyfter vi alla perspektiv.

Här möter du komikern Karin Adelsköld, författaren och pappapoddaren Manne Forssberg, spoken word-artisten och aktivisten Yolanda Aurora Bohm Ramirez och artisten Pa Modou Badjie. I samtal med journalisten och författaren Hillevi Wahl delar de med sig av sina tankar om traditioner, sina julminnen och sina bästa jultips.

Läs mer på vitjul.se

Eller ännu hellre, lyssna där poddar finns!

Podcast vitjul

Karin Adelsköld

Manne Forssberg

Yolanda Bohm Ramirez

Pa Modou Badjie