Om Vit jul

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot, och få uppleva, en trygg och mysig jul. Det förutsätter trygga och närvarande vuxna. IOGT-NTO-rörelsen anordnar därför jullovsaktiviteter för barn och unga över hela landet. Vi uppmuntrar också dig som vuxen att ta en vit jul, och tipsar om goda alkoholfria drycker till julhelgen såväl som kul aktiviteter du kan hitta på utomhus med barn och barnbarn. Var med och gör julen till barnens högtid!

Varför behövs Vit jul

Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. I genomsnitt fyra barn i varje svensk skolklass påverkas negativt av en förälders drickande och många av dessa känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens högtid. I år är det viktigare än någonsin.

Varför behövs Vit jul

Våra aktiviteter

När andra håller julstängt öppnar vi upp för roliga och mysiga Vit jul-aktiviteter över hela landet. Tillsammans ger vi barn och unga möjlighet att få ett jullov med värme, gemenskap och julglädje – fritt från alkohol och andra droger. Vi vet att det kan vara direkt livsavgörande för de barn som har det tufft hemma.

Hitta din närmaste Vit jul-aktivitet. Välj bland 1 st.