Om Vit jul

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot, och få uppleva, en trygg och mysig jul. Det förutsätter trygga och närvarande vuxna. IOGT-NTO-rörelsen anordnar därför jullovsaktiviteter för barn och unga över hela landet. Vi uppmuntrar också dig som vuxen att ta en vit jul, och tipsar om goda alkoholfria drycker till julhelgen såväl som kul aktiviteter du kan hitta på utomhus med barn och barnbarn. Var med och gör julen till barnens högtid!

Varför behövs Vit jul

Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket alkohol och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där och gör julen till barnens högtid. Kampanjen Vit jul behövs – var med och hjälp oss att sprida budskapet. Tillsammans gör vi skillnad för barnen.

Flicka i fönster

Våra aktiviteter

När andra håller julstängt öppnar vi upp för roliga och mysiga Vit jul-aktiviteter över hela landet. Tillsammans ger vi barn och unga möjlighet att få ett jullov med värme, gemenskap och julglädje – fritt från alkohol och andra droger. Vi vet att det kan vara direkt livsavgörande för de barn som har det tufft hemma.

Gå till våra aktiviteter!

Foto: Jonas Forsberg www.jfp.se

Om IOGT-NTO-rörelsen

Bakom Vit jul-kampanjen står IOGT-NTO-rörelsen fyra förbund:

  • Junis, med verksamhet för barn och unga upp till 15 år.
  • Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, NSF med scouting för barn från 8 år, unga och vuxna.
  • Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, med verksamhet för unga 13–25 år.
  • IOGT-NTO, med verksamhet för personer från 25 år och uppåt.

Du kan läsa mer om IOGT-NTO-rörelsens fyra organisationer här.

Foto: Jonas Forsberg www.jfp.se

Hitta din närmaste Vit jul-aktivitet. Välj bland 264 st.