Om Vit jul

Genom Vit jul-kampanjen genomför IOGT-NTO-rörelsen spännande och härliga jullovsaktiviteter för tusentals barn och unga över hela landet. Extraviktiga för de som har det tufft hemma. Stöd oss och gör julen till barnens högtid!

Varför behövs Vit jul?

Alla barn har rätt till en Vit jul, utan oro för vuxna som dricker.

Antalet barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många. Fyra barn i varje svensk skolklass påverkas negativt av en förälders drickande. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks, när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens högtid.

 

Våra aktiviteter

När andra håller julstängt öppnar IOGT-NTO-rörelsen upp för roliga och mysiga Vit jul-aktiviteter, över hela landet. Tillsammans ger vi över tusentals barn och unga möjligheten till ett jullov med värme, gemenskap och julglädje – fritt från alkohol och andra droger. Vi vet att det kan vara direkt livsavgörande för de barn som har det tufft hemma.

2019 anordnade vi 245 aktiviteter som nådde närmare 10 000 barn och unga och i år står vi redo igen! Från julpyssel och pepparkaksbak till LAN och filmkvällar – gemensamt för aktiviteterna är att de är gratis och öppna för alla barn och unga. Vit jul-aktiviteterna, som arrangeras av lokala eldsjälar inom IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund, var förra året utspridda i 84 av Sveriges kommuner.

Med ditt stöd kan vi nå ännu fler – ge en gåva idag

Hitta din närmaste Vit jul-aktivitet. Välj bland 0 st.