Om Vit jul

Vit jul-kampanjen handlar om att alla barn har rätt att se fram emot och få uppleva, en trygg och mysig jul. Alltför många barn känner oro inför ett stundande jullov och räknar inte med det som många andra barn tar för givet.

Vit jul sprider kunskap, väcker reflektioner och uppmanar vuxna att ta ställning för barnen. Genom att vara en trygg och nykter vuxen förändrar vi tillsammans normerna kring alkohol.

Vi tycker att alla barn ska ha roligt på jullovet! Därför skapar vi jullovsaktiviteter för barn och unga över hela landet med utbildade ledare där alla får vara med och bestämma. När samhället går på ledighet så öppnar vi vår dörr för alla barn!

Läs mer om Vit Jul-kampanjen

Om IOGT-NTO-rörelsen

Bakom Vit jul-kampanjen står IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund:

 

Junis

Junis, en förening för dig upp till 15 år. Massor av aktiviteter. En hel del äventyr. Och du får vara med och bestämma!

Läs mer om Junis

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, NSF med scouting för barn från 8 år, unga och vuxna.

Läs mer om NSF

Ungdomens Nykterhetsförbund

Ungdomens nykterhetsförbund, UNF, med verksamhet för unga 13–25 år. En organisation av unga, för unga.

Läs mer om UNF

IOGT-NTO

IOGT-NTO, Sveriges störta nykterhetsorganisation, med verksamhet för personer från 25 år och uppåt.

Läs mer om IOGT-NTO

Varför behövs Vit jul?

Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Så många som femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket alkohol och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där och gör julen till barnens högtid. Kampanjen Vit jul behövs – var med och hjälp oss att sprida budskapet. Tillsammans gör vi skillnad för barnen.

Engagera dig

Flicka med glaskula

Våra aktiviteter

Vi erbjuder kostnadsfria Vit jul-aktiviteter över hela landet där alla barn är välkomna. Tillsammans ger vi barn och unga möjlighet att få ett jullov med värme, gemenskap och julglädje – fritt från alkohol och andra droger. Roligt på jullovet är viktigt för alla barn, men för barn som har det tufft hemma kan det vara livsavgörande och skapa stor skillnad för hur man upplever julens ledighet.

Gå till våra aktiviteter!