Om Junis

En barnsligare värld!

Hos oss får barn vara barn. Ha kul, utvecklas och vara med och bestämma. I ett jämlikt, tryggt och nyktert sammanhang där alla är välkomna, utan krav på prestation. Tillsammans, över hela landet, tar vi ansvar för en barnsligare värld.

I Junis ska alla känna sig välkomna, bli sedda och få vara med och bestämma. Junis har ungefär 180 föreningar runt om i hela landet som gör massor av roliga aktiviteter. En del ser på film, leker lekar eller pysslar. Andra spelar teater, dansar, går på discon eller håller på med någon sport. Junis sommarläger lockar hundratals barn varje sommar.

Verksamheten leds av ideella ledare. Alla ledare har gått en ledarutbildning och erbjuds regelbundet insatser för att utveckla sig inom sitt ledarskap. Allt för att vara den trygga ledare verksamheten kräver. Junis arbetar även med att skapa opinion och påverka beslutsfattare för att stärka barns rättigheter. Vi vill att alla barn ska få växa upp i en trygg och nykter miljö, i ett samhälle där alla barn inkluderas och får utvecklas.

Läs mer och bli medlem eller ledare i Junis